W kolejce
901. Praktyczny kucharz warszawski zawierający 1503 przepisy różnych potraw oraz pieczenia ciast i sporządzania zapasów spiżarnianych. Poradnik dla młodych gospodyń. Wydanie 26. Warszawa 1926.
901. Praktyczny kucharz warszawski zawierający 1503 przepisy różnych potraw oraz pieczenia ciast i sporządzania zapasów spiżarnianych. Poradnik dla młodych gospodyń. Wydanie 26. Warszawa 1926. Nakładem Księgarni F. Hoesicka, s. 606, XXII, 19 cm, opr. wyd. pł. z tłocz. i złoc. 300,-
Wielokrotnie wznawiana, popularna książka kucharska, z przepisami na posiłki wystawne i zwyczajne. Zawiera przepisy kulinarne (mięsa, ciasta, ryby, zupy, ciasta, konfitury, marynaty, nalewki, likiery) oraz sposoby wypieku chleba, organizacji zapasów zimowych, dyspozycje obiadowe na wszystkie dni roku, porady odnośnie porządków domowych (m.in.: wywabianie plam, pranie kapeluszy ryżowych, czyszczenie obrazów olejnych, brązów i sreber). Ozdobna oprawa: płótno czerwone, na licu bogato złoc. przedstawienie kucharza. Przetarcia i przebarwienia oprawy, zażółcenia papieru, kilka kart uszkodzonych. Ślady ołówka, nieaktualne podpisy własnościowe, poza tym stan dobry.
Ilośc odsłon: 25