W kolejce
668. Praktyczny kucharz warszawski zawierający 1503 przepisy różnych potraw oraz pieczenia ciast i sporządzania zapasów spiżarnianych. Poradnik dla młodych gospodyń. Wydanie 26. Warszawa 1926
Praktyczny kucharz warszawski zawierający 1503 przepisy różnych potraw oraz pieczenia ciast i sporządzania zapasów spiżarnianych. Poradnik dla młodych gospodyń. Wydanie 26. Warszawa 1926. Nakładem Księgarni F. Hoesicka, s. 602, XXIII, 19 cm, opr. wtórna, kart. marm. z naklejoną na lico oryg. okł. 300,-
Wielokrotnie wznawiana, popularna książka kucharska, z przepisami na posiłki wystawne i zwyczajne. Zawiera przepisy kulinarne (mięsa, ciasta, ryby, zupy, ciasta, konfitury, marynaty, nalewki, likiery) oraz sposoby wypieku chleba, organizacji zapasów zimowych, dyspozycje obiadowe na wszystkie dni roku, porady odnośnie porządków domowych (m.in.: wywabianie plam, pranie kapeluszy ryżowych, czyszczenie obrazów olejnych, brązów i sreber). Ślady przetarć na k. tyt. (z niewielkim podklejeniem na odwrocie), uzupełnienia ostatniej karty (bez straty tekstu), drobne przebarwienia pap. Stan ogólny dobry.
Ilośc odsłon: 19