W kolejce
647. Disslowa Maria. Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, urządzania przyjęć i dekoracji stołu. Poznań
Disslowa Maria. Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, urządzania przyjęć i dekoracji stołu. Poznań b.r. Wydawnictwo Polskie R. Wegnera, s. XII, 870, [2], liczne ilustracje, 24,5 cm, opr. wyd. pł. z tłocz. i złoc. 360,-
Książka kucharska autorstwa Marii Disslowej (1870-1936), publicystki, dyrektorki lwowskiej Szkoły Gospodarstwa Domowego. Oprócz kilkuset przepisów kulinarnych zawiera porady ekonomicznego prowadzenia kuchni, zdrowego odżywiania w różnych porach roku, organizowania eleganckich przyjęć, itp. Książkę zdobi kilkaset kolorowych i czarno-białych ilustracji. Niewielkie przetarcia, ubytki, zabrudzenia opr. Nieaktualne wpisy własnościowe datowane „Toruń 1933”. Delikatne przebarwienia pap., poza tym stan dobry.
Ilośc odsłon: 22