Perkowicz Witold. Domowy wyrób win. Wyd. 3. Warszawa 1956. Polskie Wyd. Gospodarcze, s. 47, [1], rys. 8, 21 cm, oryg. okł. brosz., oraz: Spiss Ludwik. Najnowsze sposoby wyrobu win w domu (z owoców, miodu i zboża). Wyd. 12. Warszawa 1933. Sgł. w Księgarni Gebethnera i Wolffa, s. 79, [1], rys. 4, 17 cm, oryg. okł. brosz., oraz: Tenże. Wyrób win w domu. (Krótkie przepisy). Wyd. 28. Kraków 1950. Nakł. Wyd. „Świt”, s. 16, 16 cm, oryg. okł. brosz. 80,-
Poradniki wyrobów win niezależnie od okresu naszej historii zawsze cieszyły się renomą, o czym świadczą ich wielokrotne wydania. Te obszerniejsze składają się z reguły z części ogólnej dotyczącej zasad produkcji i eliminacji częstych błędów oraz szczegółowej z przepisami, nierzadko z minionych epok. Prezentowany zbiór zawiera prace znanych autorów okresu przedwojennego i powojennego. Gdzieniegdzie zaplamienia, otarcia krawędzi, pęknięcia grzbietu w dwóch pierwszych broszurach, trzecia w stanie idealnym.
Ilośc odsłon: 364