Praktyczny Kucharz Warszawski zawierający 1503 przepisy różnych potraw, oraz pieczenia ciast i przygotowywania zapasów spiżarnianych. Wydanie dwudzieste piąte. Warszawa 1925. Nakładem Księgarni F. Hoesicka, s. 602, XXIII, 19 cm, opr. wyd. pł. z ilustr. na licu.
Wielokrotnie wznawiana, popularna książka kucharska, zawierająca zbiór przepisów na posiłki wystawne i zwyczajne. Zawiera przepisy kulinarne (mięsa, ciasta, ryby, zupy, ciasta, konfitury, marynaty, nalewki, likiery) oraz sposoby wypieku chleba, organizację zapasów zimowych, dyspozycje obiadowe na wszystkie dni roku, porady odnośnie porządków domowych (m.in. wywabianie plam, pranie kapeluszy ryżowych, czyszczenie obrazów olejnych, brązów i sreber). Przybrudzenia okładek, poza tym stan dobry.
Ilośc odsłon: 765