0. Owoczyńska Aniela. Najnowsza kuchnia warszawska zawierająca przeszło 1200 przepisów różnych potraw od najskromniejszych do najwykwintniejszych. Warszawa 1912
Owoczyńska Aniela. Najnowsza kuchnia warszawska zawierająca przeszło 1200 przepisów różnych potraw od najskromniejszych do najwykwintniejszych. Warszawa 1912. Nakładem „Księgarni Popularnej”, s. 341, XXVI, 22,5 cm, opr. późniejsza ppł.
Wydanie 1. Książka kucharska oparta na długoletnich doświadczeniach kulinarnych autorki. Przepisy na nalewki i likiery, ciasta, zupy, potrawy mięsne, jarzyny, leguminy, kompoty z owoców oraz praktyczne rady dotyczące porządków domowych (pranie w kartoflach, sposoby na zachowanie kolorów, czyszczenie srebra i platerów, ochrona futer przed molami). Na końcu propozycje obiadów na cały rok. Kilka narożników kart z podklejonymi ubytkami, miejscami zabrudzenia marginesów. Stan ogólny dobry.
Ilośc odsłon: 695