0. Disslowa Maria. Jak gotować. Poznań b.r. [1938].
Disslowa Maria. Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, urządzania przyjęć i dekoracji stołu. Przejrzała i uzupełniła Pani Elżbieta. Wydanie trzecie. Poznań b.r. [1938]. Wydawnictwo Polskie R. Wegnera, s. XI, [1], 870, [2], liczne ilustracje, 24,5 cm, opr. wydawnicza, pł.
Książka kucharska autorstwa Marii Disslowej (1870-1936), dyrektorki lwowskiej Szkoły Gospodarstwa Domowego. Oprócz kilkuset stron przepisów znalazły się w niej porady jak ekonomicznie prowadzić kuchnię, jak zdrowo odżywiać się w różnych porach roku, jak organizować różne typy przyjęć, czy jak elegancko nakrywać stół. Książkę zdobi kilkaset kolorowych i czarnobiałych ilustracji. Opr. wydawnicza: niebieskie pł. z barwionymi na różne kolory tłocz. na licu i grzbiecie. Niewielkie przebarwienia okładek. Blok poluzowany, wewnątrz stanbardzo dobry. Ładny egzemplarz.
Ilośc odsłon: 795