0. Ćwierciakiewiczowa Lucyna. Jedyne praktyczne przepisy konfitur, likierów, marynat, ciast i t. p. Wydanie 22. Warszawa 1903
Ćwierciakiewiczowa Lucyna. Jedyne praktyczne przepisy konfitur, likierów, marynat, ciast i t. p. Wydanie 22. Warszawa 1903. J. Fiszer, s. [4], 451, XII, 19 cm, opr. wyd. ppł. z tłocz.
Książka kucharska autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej (1829-1901) słynnej autorki poradników kulinarnych i domowych, publicystki i redaktorki. W oferowanej pracy autorka zebrała przepisy na wszelkiego rodzaju przetwory, desery i alkohole: konfitury, kompoty (konserwy owocowe), owoce kandyzowane, galarety, soki i syropy, lody, konserwy wytrawne, sery i twarogi, wędliny, wódki, nalewki i likiery, ciasta i pieczywo. Przetarcia okładek i grzbietu, ubytek dolnego rogu marginesu kart 449/450, poza tym stan bardzo dobry.
Ilośc odsłon: 724