0. Czarnota Jan Kazimierz. Kuchnia jarska. Oprac. na podst. długoletniej praktyki. Nakład 3 rozszerz. Lwów 1912
Czarnota Jan Kazimierz. Kuchnia jarska. Oprac. na podst. długoletniej praktyki. Nakład 3 rozszerz. Lwów 1912. Księgarnia Polska B. Połonieckiego, s. VII, 231, [2], 19,5 cm, opr. pł. wyd. zdobiona na przednim licu.
Bogaty zbiór przepisów na potrawy wegeteriańskie. Zawiera m.in. zupy z dodatkami, budynie, jarzyny, sałaty, sosy, kompoty, leguminy, torty, pieczenie chleba, a także przykładowe zestawy obiadowe uwarunkowane porą roku i dostępnością składników. Na przedniej okładzinie wizerunek gospodyni podczas pracy w kuchni. Brak pustej karty 225/ 226. Niewielkie przetarcia okładek. Stan dobry.
Ilośc odsłon: 744