0. Hazzi Joseph von. Nauka chowu i ulepszenia bydła... Warszawa 1837.
Hazzi Joseph von. Nauka chowu i ulepszenia bydła, jako też gospodarnego użytkowania z niego; z przepisami korzystnego zachodu około nabiału, wyrabiania masła, różnych gatunków sera, tuczenia bydła i cieląt, urządzenia nawozu; oraz sposoby poznawania i leczenia chorób, przez każdego wiejskiego gospodarza wykonać się mogące. Warszawa 1837. Nakładem Augusta Emmanuela Glücksberga,
s. [8], 196, [4], tabl. ryc. 7 (litografie), tabela 1 (rozkł.), 21 cm, opr. z epoki pł. z dwoma szyldzikami i złoc.
Zwięzły podręcznik chowu bydła, zawiera m.in.: Zasady chowu bydła; O wole; O mleku i nabiale w ogólności; Gospodarstwo masła i śmietany; Różne gatunki sera; Tuczenie bydła; Użytek z nawozu bydlęcego. Na 7 litografowanych tablicach przedstawiono nazewnictwo poszczególnych części tuszy oraz rasy bydła występujące w Europie. Przetarcia i naddarcia płótna oprawy, pojedyncze ślady po owadach, wewnątrz stan dobry. Rzadkie.
Ilośc odsłon: 1033