0. Disslowa Maria. Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, urządzania przyjęć i dekoracji stołu.
Disslowa Maria. Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, urządzania przyjęć i dekoracji stołu. Poznań b.r. Wydawnictwo Polskie R. Wegnera, s. XII, 870, [2], liczne ilustracje, 24,5 cm, opr. wyd. pł.
Książka kucharska autorstwa Marii Disslowej (1870-1936), publicystki, dyrektorki lwowskiej Szkoły Gospodarstwa Domowego. Oprócz kilkuset przepisów kulinarnych, porady ekonomicznego prowadzenia kuchni, zdrowego odżywiania w różnych porach roku, organizowania eleganckich przyjęć itp. Książkę zdobi kilkaset kolorowych i czarno-białych ilustracji. Przybrudzenia i niewielkie przetarcia opr. i wyklejek, nieaktualne wpisy własnościowe, poza tym stan dobry.
Ilośc odsłon: 995